lauantai 28. helmikuuta 2015

Rankkaa duunia

Kyllä se onnenkolikko loppujen lopuks viskas meille kasan onnee, tää farmi mille päädyttiin on nimittäin ihan huippu! Ollaan siis hedelmäfarmilla Kurandassa, mikä on vähä alle tunnin päässä Cairnsista. Tää paikka on tosi kiva ja farmari perheineen on tosi ystävällisiä ja mukavia. Tää meijän työnteko täällä on tosi rentoo ja välillä pitää tehä vaan pari pikkujuttua ja loppupäivä vaa jillaillaan. Ollaan esim. kerätty ja pakattu longaaneja, maalattu ku nää rakentaa näitten taloo ja kerätty jonku ihme puun lehtiä. Tää talo on ihan keskeneränen ja täällä ei oo joka paikassa ees seiniä haha. Meijän huoneessa sentään on seinät mutta yhellä seinustalla katon ja seinän välissä on vielä aika iso rako :D Viime torstaina töitten sijaan lähettiin veneilemään ja nähtiin krokotiili!!! Venereissulla mentiin myös semmoseen saareen hakemaan kookoksia kookospuusta! Maistoin ekaa kertaa kookosmaitoo suoraan kookoksesta ja oli yllättävän hyvää. Ite kookoskin maistu ihan buenolta.

Viime lauantaina käytiin Cairns laguunilla <3
Täällä kasvaa kaikkia trooppisia hedelmiä ja on ihan huippua ku voi vaa kävellä pihalla ja ottaa carambolan tai longaaninipun puusta ja pistellä poskeen. Ollaan maisteltu mitä erikoisempia hedelmiä ja yks päivä maistettiin farmarin käskystä myös muurahaista, sellanen vihreepyllynen mikä maistu kirpeeltä :D Carambolat ja longaanit on näistä uusista tuttavuuksista mun lemppareita.


Longaani, toi kuori lähtee puristamalla pois ja sisällä on tollanen väritön möllykkä. 
En muista nyt millää mikä tän hedelmän nimi on, mutta oli hyvettiä.

Jackfruit, jakkihedelmä suomeksi. Nää on iha jättimäisiä, jackfruit on maailman suurin puussa kasvava hedelmä.
Carambolapuu!
Nää masterchefit tekas yks päivä makaroonilaatikkoo. Oli muuten hyvää pitkästä aikaa! 


Käytiin yks päivä uimassa Davies creekillä.
Toissapäivänä farmari tuli kysymään meiltä halutaanko nähä iso käärme ja myöhän lähettiin kattomaan. Paikalle ku saavuttiin nii herraisä sentää! Käärme oli 5metrinen jättiläinen ja kuristi sillä hetkellä näitten kukkoo! En voi uskoo että tollasia jättikäärmeitä luikertelee pitkin mehtiä. Käärme on nyt onneks kuollu nii voijaan nukkua yömme rauhassa.


Onnihan potkas meitä ihan kunnolla ja lähettin eilen Cairnsiin hotelliin farmarin ja kumppaneitten kanssa. Meijän apartmentti oli ihan sika hieno kahella kylpyhuoneella ja kahella parvekkeella! Hengailtiin poolilla ja illalla vahittiin ihanaa pikku-Annaa kun muut lähti dinnerille. Se on kyllä kunnon ihmelapsi! Ei oo vielä ees kahta vuotta ja puhuu ihan älyttömästi, osaa laskee, osaa aakkosia ja eilen ui semmonen liivi päällä ihan ite. Käytiin hakemassa kiinalaista ruokaa ja laitettiin typy nukkumaan, iisi jobi. Illalla lähettiin ulos farmarin ja sen kamujen kaa, mutta baari ei ollu kovin kummonen nii lähettiin Miran kanssa aika aikasiin pois. Käppäiltiin vähä aikaa pitkin Cairnsia ja sitte mentiin meijän parvekkeelle syömään ja kattomaan kaupungin menoo.

♥ Emma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti